Пазарът подкрепя долара

Пазарът подкрепя долара

Пазарът подкрепя долара

Единната валута загуби един цент спрямо долара през миналата седмица в очакване на повишаването на лихвите в САЩ. Икономическите новини подкрепиха в известна степен прогнозите, че Федералният резерв ще стартира скоро с ограничаването на монетарните стимули. В подкрепа на това беше публикувания индекс за бизнес климата в сектора на услугите, който отчете много силно подобрение.

Индустрията, обаче, отчита постепенно охлаждане, особено поради спада в петролния сектор. Но пазарът не реагира на негативните новини и само стабилния брой на новите работни места успя да стимулира покупките на долари.

Еврото слезе до 1.0850 долара през седмицата, но инвеститорите не са много активни или склонни да ускорят движението на валутите. Данните от Европа и особено от Германия показват подобрение на континента, което би трябвало да ограничи спада на единната валута. Инвеститорите се сблъскаха и с някои противоречиви отчети от големи публични компании, които основно не подкрепяше търсенето на рискови активи.

Темата за Гърция се ограничи до спада на акциите след отварянето на борсата, а никой не обърна внимание на проблемите около продължаващите преговори за осъществяването на плана за финансово подпомагане на страната. Лятното настроение определя активността на пазара и е много вероятно да няма съществени промени във валутните курсове през следващите няколко седмици.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ