Спекулантите отдават предимство на долара

Спекулантите отдават предимство на долара

Спекулантите отдават предимство на долара

Единната валута поевтиня с още един цент и в края на европейската сесия се търгуваше на равнището от 1.1210 долара, след като стартира седмицата 1.13 EUR/USD.

Еврото загуби позиции след публикуването на доклада на Федералния резерв за последното заседание, от който стана ясно, че централните банкери се готвят за повишение на лихвата в САЩ през юни. Вероятността това да стане не е 100%, но банкерите ще следят внимателно новините и са готови да реагират в унисон с подобряването на заетостта и икономиката.

Инвеститорите се настройват за предстоящо повишение на лихвата, но умереното поскъпване на долара показва, че не се очаква ускоряване на този процес. Ако EUR/USD успее да се задържи около 1.12 през новата седмица, това ще стане знак продължаване на засилването на еврото и вероятност да видим за по-дълго време търговия около 1.16.

В същото време дискусията около предстоящия вот за излизане на Великобритания от ЕС продължава да определя движението на британския паунд като съвсем различно от останалите валути. Така лирата успя да поскъпне спрямо долара, за разлика от всички останали основни валути. Икономическите новини през седмицата не раздвижиха съществено пазара, като данните за инфлацията в САЩ и Европа се оказаха точно в прогнозите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ