Стартира официалната кампания на Софийската школа за лидери

Стартира официалната кампания на Софийската школа за лидери

Стартира официалната кампания на Софийската школа за лидери

Глобалната война на валутите, бъдещето на еврото и актуалните икономически рискове са сред водещите теми на тазгодишното трето поред лятно издание на Софийското бизнес училище, утвърджаващо се като бъгарската престижна школа по лидерство. Официалната кампания за участие в майскорските класове стартира, а самото обучение ще се проведе от 28 юни до 4 юли.

По традиция и тази година сред лекторите са световноизвестни учени и бизнес лидери. Те ще представят вижданията си за управлението на актуалните икономически и финансови рискове, свързани с развитието на  Европейския съюз, Азия и Украйна, и вариантите за действие на България и българския бизнес по време на майсторските класове на Софийското бизнес училище. Екипът от международно признати учени и утвърдени ръководители в корпоративното и държавно управление ще дискутират съвременните предизвикателства и реакциите на Азия  и Европа, последиците от украинските събития за ЕС и НАТО, глобалната война на валутите, бъдещето на еврото, съвременната структурна криза, наложителните реформи в банковия сектор, китайската икономическа мечта, динамиката в бизнес моделите на Корея, икономическата криза в Европа и на Балканите.

Под научното ръководство на проф. Николай Неновски и доц. Емил Калчев програмата тази година ще акцентира върху Азия, като темите ще бъдат интерпретирани от доказани в тази област преподаватели: професора по икономика от Тексаския университет и познавач на китайската икономика Кирил Тошков, геостратегическия анализатор, практикуващ в САЩ, Алекс Алексиев, бизнес консултанта и преподавател в университета Ханкук в Южна Корея Бионг Жоо Ким. Сред лекторите звезди ще бъдат и: професорът по икономика от университета в Торино Енрико Коломбато; професорът по международни отношения Динг Чун от университета във Фудан (Шанхай) и директор на Центъра за европейски изследвания; признатият реформатор и бивш министър на икономиката на Грузия Каха Бендукидзе; участващият за трета поредна година Гордън Кер – финансов консултант и инвестиционен банкер в Кобдън Партнърс (Лондон), както и д-р Пирита Сорса – ръководител на икономическото звено за Европа, Индия и Австралия в ОИСР и бивш представител на МВФ в България.

В работата на училището ще участват и ключови лектори от партньорските организации на форума - мозъчните тръстове Instituto Bruno Leoni (Италия), Le Studium (Франция) и Cobden Partners (Лондон), както и водещи руски експерти.

Основната цел на майсторските класове е да предложат интерактивна платформа на представителите на българската държавна, академична и бизнес общност за различни гледни точки към глобалните икономически и финансови рискове, за различни мнения относно възможните сценарии за развитие на рисковите групи, като така те ще подпомогнат изграждането на адектватни институцонални и личностни реакции на държавно, корпоративно и обществено равнище. Високата степен на познавателна полезност предполага и задължителна подготовка за участие, поради което се изисква всеки от участниците в майсторските класове да премине през внимателен подбор и да покрие минимум от подготвителни теми с оглед гарантиране на капацитет за активно участие, възприемане на знания и провокиране на идеи и решения.

Желаещите да участват в семинарите трябва да имат като минимум завършена бакалавърска степен и да владеят отлично английски език. Заявки за участие в майторските класове се приемат до 12 юни. Поради ограничения брой места, с предимство при одобряване ще са първите подали документи кандидати.

Завършилите участници получават сертификат от Софийското бизнес училище, а най-активните - препоръки от неговите научни ръководители.

Софийското бизнес училище в своето лятно издание и ексклузивни месечни лекции се организира съвместно от Реформ Юнион Клуб и Нов български университет за трета поредна година, като в миналогодишните издания лектори са били световни авторитети от ранга на проф. Лешек Балцерович, проф. Кевин Дауд, руския писател Виктор Ерофеев, анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд и др.

Пълната програма, както и условията за записване, могат да бъдат намерени на www.sbs-bg.org.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ