Състезание по предприемачество събра ученици в Благоевград

Състезание по предприемачество събра ученици в Благоевград

Състезание по предприемачество събра ученици в Благоевград

24 отбора ученици се състезаваха с авторски идеи за нови продукти в Благоевград в рамките на регионален панаир на "Джуниър Ачийвмънт България”. Панаирът е част от националното състезание „Най-добра учебна кампания 2014 г.” В него младежите имаха възможност да покажат умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, както и да положат усилия добре да представят и защитят бизнес идея пред жури.

10 отбора се класираха в Благоевград за финалното състезание по предприемачество - Младежкият бизнес форум “Изгряващи звезди“, който ще се проведе в София през юни тази година. В надпреварата се включиха ученици освен от Благоевград, и от Якоруда, Ботевград, Елин Пелин, Гоце Делчев, Пазарджик, Ракитово, Самоков, Сандански и София, съобщават организаторите. Сред най-интересните им идеи за нови продукти се включват пчелен кошер от пресована хартия, производство на шоколади с вкус на лимонов и ирландски ликьор, винилови чанти от грамофонни плочи, шалове със символи на маите и древен Египет.

За втора поредна година "Джуниър Ачийвмънт България" провежда панаири за учебни компании, като за първи път те са разделени в четири региона ­– североизточен, северозападен, югоизточен и югозападен. Победителите на тези панаири ще представят своя регион на форума "Изгряващи звезди“, чийто патрон тази година ще бъде президентът Росен Плевнелиев. През уикенда се проведоха първите два регионални панаира в Пловдив и Плевен, а в понеделник във Варна бяха излъчени учебните компании победители за североизточния регион.

След края на оценяването компаниите се награждават, а носителят на първа награда представлява България на европейското състезание JA-YE Company of the Year Competition. Европейските финали за учебната 2013 – 2014 г.  ще се проведат между 22 и 25 юли в Талин, Естония.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ