Фабио Капело надъхва за успехи български мениджъри

Фабио Капело надъхва за успехи български мениджъри

Фабио Капело надъхва за успехи български мениджъри

Както в бизнеса, така и във футбола, за да спечелиш, трябват добри идеи. Такъв паралел за универсалните черти на успеха направи легендарният футболен треньор Фабио Капело на бизнес закуска с български мениджъри и журналисти в хотел "Балкан" днес. Той е тук по покана на УниКредит Булбанк, която чества 50-годишнина. Повече от час Капело и главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хармпарцумян говориха за лидерството, успеха, мотивацията, екипите, амбицията и победите.

„За да печелиш, трябват добри идеи. Трябват умения да управляваш, трябват и таланти. Без големи таланти е невъзможно да печелиш и да си успешен. Може добре да организираш екипа си, може добре да го научиш да играе”, сподели Фабио Капело.

„Няма да станеш първи, ако не знаеш кои са тези играчи, които могат да променят нещата в твоя полза”, продължи световно известният футболен треньор.

„В наши дни единици са големите таланти, но именно те правят разликата. Можеш да имаш късмет, но трябва и много труд. Успехът не идва случайно, защото навсякъде, където отиваш, трябва да създаваш, да даваш добри идеи и практики. Много е важно да знаеш с кого работиш, да оценяваш нивото на хората. На база на това трябва да създадеш начин на мислене“, сподели Капело.

Той даде пример с виното.„Виното трябва да го правиш според гроздето, което имаш. Ако не разбираш това просто правило – ще ти бъде трудно.”

Друг поглед към успеха даде банкерът Левон Хампарцумян. Според него великите резултати са продукт на организирани усилия на екип, устойчив във времето.

Известният банкер посочи за пример работата в отбора на „Лудогорец“. „За първи път от много години български тим се управлява, така както трябва и резултатите са налице. Виждате, как, когато се върви системно и упорито, се успява“.

След срещата си с български мениджъри, Фабио Капело, който е настоящ треньор на националния отбор на Русия, ще участва в мач с деца, след което ще раздава автографи.

Вечерта пък ще изгледа двубоя между „Лудогорец“ и „Валенсия“, първи осминафинал от Лига Европа. Двубоят започва в 20 часа и ще се играе на националния стадион „Васил Левски“.

Фабио Капело е един от най-успешните футболисти и треньори на нашето време. Като футболист е играл за италианските „Спал“, „Рома“, Ювентус“ и „Милан“.Четири пъти е бил шампион на Италия и два пъти носител на купата на Италия. Финалист за КЕШ (сегашната Шампионска лига) през 1973 г. Има 332 мача и 45 гола в калчото. За националния отбор на Италия има записани 32 мача и вкарани 8 гола. Треньорската му кариера е още по-успешна. Водил е „Милан“, „Реал Мадрид“, „Рома“, „Ювентус“, националните отбори на Англия и Русия. Шампион на Италия през 1992, 1993, 1994, 1996, 2005 и 2006 г., на Испания през 1997, 2007 и 2008 г. Носител на КЕШ през 1994 г., финалист за КЕШ през 1993 и 1995 г.

Очаквайте в следващите дни беседата на Фабио Капело и Левон Хампарцумян за лидерството и успеха.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ