Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Идеологът на Google+ напуска

101

Вик Гъндотра

Вицепрезидентът на Google Вик Гъндотра, отговарящ за развитието на социалната мрежа Google+, напуска компанията, в която работи повече от осем години. Това съобщи самията той на персоналната си страница. Топ мениджърът не уточнява с какво ще се заеме след Google, както и причините за своето оттегляне, а също и кой ще заеме поста му. Единственият му коментар е „Настъпи време за ново начало!"

В отделно съобщение генералният директор на Google Лари Пейдж изказва благодарност на Гъндотра за приноса му в различни аспекти на работата на компанията – мобилните приложения, взаимоотношенията с разработчици, организацията на ежегодната конференции Google I/O и, накрая, за създаването от нулата на социалната мрежа Google+, чийто главен идеолог е именно Гъндотра.

Google+ бе пусната през юни 2011 г. с амбицията да стане конкурент на Facebook. Тя обаче не успя да стане толкова популярна и към момента има около 300 млн. потребители, докато тези на Facebook са 1,28 млрд. Лари Пейдж отбелязва, че въпреки оттеглянето на Гъндотра, Google ще продължи да инвестира в социалната си мрежа.

още от Лица
19
Понеделник
Август