нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Официално: Аксел Роуз ще пее в AC/DC

Легендарната рок група AC/DC официално съобщи, че Аксел Роуз от Guns N' Roses се присъединява към нея като гостуващ вокалист, предаде сп. Rolling Stone. Освен това рок бандата обяви дати за концертите в продължаващото й международното турне - в тях ще пее Аксел Роуз, вместо дългогодишния й вокалист Брайън Джонсън, който е застрашен от напълна загуба на слуха. 

"AC/DC ще продължи своето турне "Rock Or Bust World" заедно с Аксел Роуз, който се присъединява като вокал", посочва бандата в изявление. 

"Членовете на група AC/DC биха искали да благодарят на Брайън Джонсън за приноса му и отдадеността към бандата през годините. Желаем му най-доброто в борбата със слуховите му проблеми и бъдещите начинания", посочват от групата. "Точно толкова, колкото искаме да завършим започнатото си турне, ние разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Брайън да спре с турнето и да спаси слуха си. Отдадени сме да изпълним оставащото от задълженията ни по турнето към всички, които са ни подкрепяли през годините, и сме щастливи че Аксел Роуз ни предложи своята подкрепа, за да ни помогне да изпълним ангажиментите си", споделят от AC/DC. 

От AC/DC съобщават още, че 10-те им концерта в Съединените щати, които бяха пренасрочени на други дати заради внезапното оттегляне на Джонсън, ще се състоят с участието на Роуз, който ще го замести. Предстоящите световни концерти на групата са: на 7 май в Лисабон, Португалия; на 10 май в Севиля, Испания, на 13 май в Марсилия, Франция, на 16 май - Werchter, Белгия, на 19 май във Виена, Австрия, на 22 май в Прага, Чехия, на 26 май в Хамбург, Германия, на 29 май в Берн, Швейцария, на 1 юни в Лайпциг, Германия, на 4 юни в Лондон, Англия, на 9 юни в Манчестър, Англия, на 12 юни в Орхус, Дания. 

още от Лица