Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вече можем да ходим по водата с новия проект на Кристо “Плаващи кейове”

106

Снимка: shutterstock

Ако някога сте мечтали да стъпвате по водата, без да потъвате, сега имате уникалната възможност да разберете, какво е усещането.

Новият проект на световноизвестният художник и скулптор Кристо Явашев, станал изключително популярен с опаковането на Райхстага в Берлин, се нарича "Плаващи кейове" и дава възможност да се разходите по водата.

Арт инсталацията представлява 3 километрова плаваща пътека сред водите на италианското езеро Изео, съставена от 220 хил. полиетиленови кубове с висока плътност, сглобени като мозайка помежду си.

Върху полиетиленовата пътека е разпъната 100 хил. кв. м. жълто-оранжев плат, с който са опаковани и 1,5 км от пешеходните улици в Сулцано и в град Пескиера Маргальо на остров Монте Изола, както и до частното островче Сан Паоло.

По осъществяване на прокта работят и български водолази, които поставят по дъното на езерото котвите, за които се прикрепя плаващата пътека.

Откриването на проекта е едно от най-чаканите събития в Италия тази година. Очаква се то да привлече стотици хиляди туристи, както и десетки милиони евро приходи, които да бъдат инвестирани в туристическата привлекателност на езерото и местните общини. В Сулцано вече пристигат първите туристи. 

И вие може да посетите уникалната творба на художника в периода между 18 юни и 3 юли.

още от Любопитно
21
Събота
Септември