Виц: Причина и следствие

Виц: Причина и следствие

Виц: Причина и следствие

Американска и японска фирма отиват на международен, корпоративен тимбилдинг. По някое време, двете компании решават да си направят състезание по гребане. Големият ден идва и японците печелят с една миля преднина.

Шефът на американската компания е сериозно разстроен от загубата и решава да открие на какво се дължи провала. Свиква събрание на мениджърския екип, на което, след дълго обсъждане се взема решение да се наеме консултантска фирма, която да открие причината за загубата. Фирмата започва проучване, което трае година и струва на клиентите милиони, дадени за анализи и хонорари. Накрая е изготвен доклад с основен извод: "По време на състезанието японският тим има 8 гребци и 1 човек, който седи на руля. За разлика от тях, американците имат 1 гребец и 8 души, които седят на руля. Това е причината за загубата на американския тим!".

След време, двете компании отново се събират на неформална среща и решават да повторят състезанието. Обнадеждени, че са разконспирирали проблема, американците реорганизирали напълно отбора в синхрон с изготвеният анализ. Сложили 8 гребци и 1 човек, който да седи на руля.

И ето ти изненада: Японците пак спечелили – този път с две мили. Унижен и разярен мениджърът на американската компания уволнил гребците за лошо изпълнение и дал бонус на консултантите за това, че ще открият какъв е проблема.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ