Митко Щерев и Илия Ангелов спечелиха името "Диана Експрес"

Митко Щерев и Илия Ангелов спечелиха името Диана Експрес

Митко Щерев и Илия Ангелов спечелиха името "Диана Експрес"

След 2-годишни съдебни дела с шестия китарист на групата Максим Горанов, който прояви претенции към името, след като го регистрира като търговска марка, Митко Щерев и Илия Ангелов получиха официално името на група „Диана Експрес”. Удостоверението, издадено от Министерството на културата, е подписано от министър д-р Петър Стоянович и е под № 435 от 13.08.2013 г.

Междувременно Щерев заведе дела сещу музикантите участвали във "фалшивата" „Диана Експрес”, както и срещу Горанов за кражба на интелектуална собственост - тоест, за кражба на хитовете, написани от Щерев за „Диана Експрес”. Първият осъден в Плевенския окръжен съд бе пианистът Валери Конов. На 7. октомври т.г. е делото срещу Горанов и барабаниста Цветан Банов в Софийския окръжен съд, а на 10. ноември - срещу певеца Николай Райков в Бургас.

„Бих желал да осведомя всички хора, които харесват музиката на „Диана Експрес”, че от 13. август 2013 г. група „Диана Експрес” се представлява от мен и Илия Ангелов. И че от тази дата всеки, който използва това име, е двоен крадец. Причините са две. Първата, че никой друг, освен оригиналната „Диана Експрес”, няма право да изпълнява хитовете на групата, защото те те са мои, и втората, както се вижда от Удостоверението по-долу, името принадлежи на мен и Илия Ангелов”, коментира Митко Щерев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ