Най-богатото дете на руски милиардер - Юсуф Алекперов, наследникът на "Лукойл"

Най-богатото дете на руски милиардер - Юсуф Алекперов, наследникът на Лукойл

Най-богатото дете на руски милиардер - Юсуф Алекперов, наследникът на "Лукойл"

Най-богатият наследник на руски милиардер е Юсуф Алекперов - синът на президента на "Лукойл" Вагит Алекперов. Така е според класацията на руското списание "Финанс" за 2010 г.

Рейтингът измерва състоянието на наследниците, като разделя богатството на родителите между законните деца. Класират се само тези, които минават границата от 1 млрд. долара. 

Юсуф Алекперов за поредна година е начело на ранглистата - той е единствено дете и е обречен да оглавява списъците на най-богатите наследници, отбелязва "Финанс". Състоянието на Алекперов се оценява на около 11 млрд. долара.

На второ място също е единствено дете в семейството – синът на Алексей Кузмичев, един от основателите на “Алфа-Груп“, със 7,1 млрд. долара.

Пълната класация на "Финанс" ще бъде публикувана на 30 август, но РИА "Новости" твърди, че тази година децата на Роман Абрамович са изместени от 3-ото място.

Сега там са Марина и Пьотр – наследниците на Олег Дерипаска, собственик на алуминиевия концерн “Русал“, чието състояние се оценява на 14 млрд. долара. Миналата година то бе едва 4,9 млрд., а Марина и Пьотр - чак на 13-о място.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ