Най-големите постижения в Рекордите на Гинес за миналата година

6 рекорда, установени от жители на Русия, Португалия, Франция, САЩ и Япония са оценени като най-големите постижения на 2014 година според ежегодната класация на Книгата на рекордите на Гинес, обявена днес.

Своеобразният рейтинг се съставя въз основа на резултатите от гласуване в сайта на Книгата. Авторите на шестте, отличени рекорда са финалисти, от които посетителите на сайта ще изберат един победител.

Сред тях са екип от руснаци и французи, направили гигантска мозайка от коркови тапи във вид на бъчва. Композицията заема площ от 150 квадратни метра. За създаването й са били употребени  285 хил. тапи и 270 килограма лепила. На мозайката, станала известна под името „Голямата бъчва”, са изобразени древногръцки богове, изгледи от Санкт Петербург и Бордо, на чиято крайбрежна улица бе изложена композицията миналото лято. Видео резюме на изработването на композицията можете да видите в края на статията.

Във финалната шестица попадат също португалката Мария Консейсао, която е пробягала серия от седем маратона с обща продължителност 41 дни,

както и американецът Питър Нестлър, изпълнил сто подскока с въже на един крак за 23,78 секунди.

Отличени са и 344 души, изпълнили заедно филипинският ритуален танц тиниклинг на стадиона в Далас, САЩ.

В списъка са включени и две японски постижения – най-дългата в света дървена стена - фон за фотографиране

  и най-голямата мозайка от соеви зърна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ