Призрачна история на американски дядо води до откриване на масов гроб

Призрачна история на американски дядо води до откриване на масов гроб

Призрачна история на американски дядо води до откриване на масов гроб

В гъстите гори на американския щат Пенсилвания, на около 48 км от град Филаделфия, беше открит масов гроб, разказва CNN.

Мястото е известно като „Парцелът на Дъфи” (Duffy’s Cut) и се намира близо до градчето Малвърн. От това градче произхождат братята Бил и Франк Уотсън, които дълго време вярват, че 57 ирландски имигранти са станали жертва на епидемия от холера и са погребани в масов гроб наблизо през 1832 г.

Те знаят за убийството на ирландците от дядо си, който е бивш железопътен работник. Всяка година, на Деня на благодарността, той им повтарял призрачната история, която чул от свой колега железничар. Той твърдял, че когато излязъл от местна таверна през 1909 г., видял танцуващи в мъглата сини и зелени духове. Това твърдение било записано в документацията на железопътните работници, която двамата братята впоследствие наследяват от дядо си.

Документите мотивират братята да разследват историята, подозирайки, че легендата може да се базира на реални факти. В записите било отбелязано, че ирландските работници били погребани там, където изграждали мост. Така братята се ориентирали къде да търсят и през 2005 г. откриват ключов предмет – лула с ирландския флаг.

Впоследствие, към разследването им се присъединява географът Тим Бечтел, който научил за проекта от свои колеги.

През миналата година студент-сътрудник в неговия екип успял пръв да открие масовия гроб. Последвало изследване на останките, което установило, че причина за смъртта им не е заболяването от холера. Десетките ирландци били убити чрез удар с брадва или с куршум само шест седмици след като пристигнали в САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ