нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Раздадоха наградите "Златна малинка" ден преди церемонията за "Оскар"

Камерън Диас и Кърк Камерън получиха съмнителното отличие най-лоша актриса и най-лош актьор на тазгодишните 35-ти антинагради "Златна малинка", пише Dnes.bg.

Учредени като пародия на наградите "Оскар", антиотличията "Златна малинка" се връчват един ден преди най-престижните награди в киното. Антинаградите са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното.

Кърк Камерън е големият "победител" тази година, спечелвайки четири от шест категории, в които бе номиниран той и неговата комедия "Спасяването на Коледа": най-лош филм, най-лош актьор, най-лош сценарий и най-лош екранен дует за Кърк Камерън и неговото его.

Камерън Диас пък спечели напръсканата със златен спрей малинка на стойност по-малко от 5 долара за ролите си в две комедии: "Другата жена" и "Секс запис".

Фаворитът за антинаградите Майкъл Бей бе отличен като най-лош режисьор за "Трансформърс: Ера на изтребление", макар че филмът спечели над един милиард долара. Меган Фокс, която си спечели слава с "Трансформърс", бе обявена за най-лоша актриса в поддържаща роля за изпълнението си като упоритата репортерка Ейприл в продуцирания от Майкъл Бей филм "Костенурките нинжда".

Носителят на пет награди "Еми" Келси Грамър бе избран за най-лош актьор в поддържаща роля не само в "Трансформърс: Ера на изтребление", но и за изпълненията си в "Легендата за Оз", "Мисли като мъж 2" и "Непобедимите 3".

още от Любопитно