Свръхбогати от мрежата

Свръхбогати от мрежата

Свръхбогати от мрежата

Интернет роди някои от най-младите и бързо забогатели милиардери, пише BBC News. Част от тези предприемачи експериментираха и извадиха късмет, въпреки че бяха все още студенти.

Такъв пример са собствениците на Google Сергей Брин и Лари Пейдж. Те създадоха онлайн търсачката в края на 90-те години и от "бедни студенти" станаха милиардери. В момента са начело в топ листата на интернет милиардерите. Всеки от двамата американци притежава състояние от 17.5 млрд. долара.

Сънародникът им Джеф Безос, който държи правата на Amazon, също забогатя феноменално заради мрежата. Безос създава сайта за онлайн покупки amazon.com, докато работи в гараж в Сиатъл. В момента състоянието му възлиза на 12.3 млрд. долара.

Милиардери благодарение на мрежата са също изпълнителният директор на Google Ерик Шмид и японецът Масайоши Сан, който притежава телекомуникационната компания Soft Bank. Шмид разполага с 6.9 млрд. долара в личните си сметки, а Сан – с 5.9 млрд.

Богатството на най-младия интернет милиардер - собственикът на Facebook, намаля заради кризата, отбелязва BBC. 25-годишният Марк Цукерберг в момента се нарежда на 8-о място в класацията на забогателите от интернет, притежавайки „едва” 4 млрд. долара. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ