Това лято резервирайте остров III

Това лято резервирайте остров III

Това лято резервирайте остров III

Определихте ли вече дата за лятната си отпуска? Ако търсите нещо наистина различно, което да ви зареди с енергия и положителни емоции, ваканция, която да запомните за цял живот, „МениджърНюз” ви предлага да си наемете остров. Това вече не е  привилегия само за супер богаташите. Ето още няколко наистина достъпни възможности.

 Остров Ендерик, Маршалови острови (privateislandsonline.com)

Островът се намира в Микронезия, Тихия океан и площта му е 1400 декара. Той е абсолютно в стила на Робинзон Крузо. Голямо изобилие от кокосови палми и 300 метра чист бял пясък, който се отмива в своя собствена лагуна. Там могат да се видят различни видове риби. Настаняването е съвсем обикновено: може да си избереш дали да ползваш своя собствена палатка или да останеш в една от двете малки стаи (едната е 5мx5м, а другата 4мx4м). Има една тоалетна с течаща вода и един душ на плажа. Всичко друго трябва да си осигуриш сам: от приспособления за готвене до чиста питейна вода (на отрова има резервоар за вода за миене с капацитет 4000 л.). В цената е включено използването на малка гумена лодка с двигател, но петрол не е подсигурен. Цена (за една седмица за осем човека) 400 евро. Няма осигурена храна.

Coconut Island, Индия (keralaislandresort.com)

Този остров се намира в канала в лагуната на Керала, където единствените други обитатели са червеногръб морски орел, индийска жълта чапла, други редки птици и крабове. На острова има работещи ферми за кокосови орехи и манго. Къщата с двете спални е изградена в традиционен южноиндийски стил с веранда – направо перфектна. Човек може да седне на нея привечер и да се полюбува как местните рибари си вадят улова. Персоналът на къщата може да осигури аюрведа масажи и лечения или кулинарни уроци. Цена за една нощувка - 100 евро за двама души. Включени са 3 хранения на ден.

Остров Торса, Шотландия (torsa-island.co.uk)

Островът е разположен на югозападното крайбрежие. Дълъг е една миля и широк половин миля. На острова е имало ферма и е бил населяван до 60-те години на миналия век. Тогава една от сградите е преобразувана на къща за гости, в която могат да се настанят до шест човека. Към наема на острова се предлага и моторна лодка (не се притеснявайте - обучението за управление е включено в цената), с която можете да  разгледате района около острова. Цена 900 евро за една седмица за шест човека. Няма осигурена храна.

Холуел Кей, Флорида, САЩ (keyscamping.com)

Това е най-малко комерсиалната част от Флорида. Една тънка ивица земя, която предлага порядъчен старомоден или дори „примитивен”, както собствениците го наричат, къмпинг. Островът е 900 декара коралова скала и пясък с малка гора в северната част, палми в южната страна, и като повечето райони в околността, мангрови дървета в сърцевината на острова и по периметъра. Има страхотни възможности за риболов. Цена за вечер до 20 човека в целия къмпинг 490 евро.

Plocica Island, Хърватска (privateislandsonline.com)

Този каменист остров с форма на сълза е бил дом на морския фар. Тъй като сигналът е вече автоматичен, няма нужда от пазача на фара. Така неговата къща е превърната в два апартамента, които могат да приютат до 14 човека. Едната страна, близо до крайбрежието, има малък пясъчен плаж и плитка вода, идеална за начинаещи плувци, докато южната страна на острова има кристално чисто море, което има славата за едно от най-добрите места в Средиземно море за свободни гмуркания. Цена 108 евро на човек. Храна не е осигурена.

Очаквайте скоро новите ни предложения в "Това лято резервирайте остров IV."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ