Руснаците ще се спасяват от казарма срещу 26 хил. евро

Руснаците ще се спасяват от казарма срещу 26 хил. евро

Руснаците ще се спасяват от казарма срещу 26 хил. евро

Либералдемократическата партия в Русия внесе в парламента проектозакон, който предвижда младежите да могат да се откупват от военна служба с такса за държавата от 1 млн. рубли, което се ранява на около 26 хил. евро, съобщава „Дойче веле”.

С тези мерки руснаците се надяват да спрат ширещата се корупция сред военните структури. В момента е масова практика родители да плащат рушвети от 10 хил. долара нагоре, за да спасят децата си от казарма, заради повсеместните случаи на издевателства над новобранци

Министерството на отбраната в страната вече се обяви против идеята. Подръжниците й обаче посочват, че подобна практика вече е въведена в Турция, Монголия, Гърция и Албания.

В момента, руската армия преживява най-голямото си преструктуриране в историята си.  Реформата обаче върви крайно мудно - от една страна поради съпротивата в армейските редици и от друга поради липса на пари. По този повод неотдавна руският министър на отбраната привлече вниманието с една необичайна идея. Той предложи с помощта на лотария през следващите пет години да бъдат събрани около 30 милиарда рубли, за да се финансира военната реформа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ