Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Червената точка" - нова галерия за интериорни акценти

101

Нова галерия, специализирана в представянето на пластики за дома и офиса, отвори врати в София. Тя носи името „Червената точка“ и залага на авторски и оригинални творби, които биха намерили място в различни интериорни пространства в модерен стил – жилища, хотели, офиси, заведения и др.

Автор на първата селекция е Даниел Мирчев – Дъната. Пластиките от нея са подходящи за всеки, който иска да разнообрази дома си с оригинален акцент или да одухотвори своя офис.

“Червената точка” официално бе открита от известния български художник и график Кольо Карамфилов, а изложбата бе почти разпродадена още първата вечер.

Даниел Мирчев - Дъната е собственик на галерията, художник и дърворезбар. В продължение на години работи в областта на графичния дизайн и на събитийни и рекламни декори. Негово е графичното оформление на последните няколко срещи на българските медии в чужбина, организирани от БТА и АБМС, както и на редица други културни и образователни прояви. С откриването на галерията планира да се посвети повече на скулптурата и нейното взаимодействие с интериора.

Позитивната сила и енергия на дървото са един от мотивите «Червената точка» да се фокусира върху дървото като основен материал. Благотворното влиянието на дървото върху човека е доказано отдавна. Проучване на Международното общество по арборикултура, (InternationalSocietyofArboriculture) например потвърждава, че дървото облекчава натрупаното напрежение, осигурява по-здрав сън и подобрява общото самочувствие на човека. Научно установено е също така, че всеки един дървесен вид притежава собствено биополе с качества и ефекти, благоприятстващи човешката психика и здраве.

Галерията ще работи всеки делничен ден от 14.00 до 18.00 часа и дава силна заявка да предлага различно и неочаквано решение за освежаване на домашното и офис пространство

още от Любопитно
26
Сряда
Юни