нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шокиращи действителни истории за диви деца, разказани чрез снимки

Оксана, Украйна. Тя била намерена през 1991 г. да живее в кучешка колиба с кучета в двор на 8-годишна възраст. По това време била живяла с кучетата вече 6 години. Родителите й били алкохолици. Една нощ я оставили навън. Тригодишното момиченце пропълзяло до колибата и се свило в нея на топло сред кучетата без порода. Вероятно това е спасило живота й. Когато я открили, тя се държала повече като куче, отколкото като човешко дете. Тичала на четири крака с изплезен език, оголвала зъби и лаела. 

"Диви деца". Така се казва нов, впечатляващ художествен фотопроект на немския фотограф, работещ в Лондон, Джулия Фулъртън-Батън. 

В поредица от потресаващи кадри талантливата фотографка представя действителни истории за диви деца, отраснали сред животни, разказва сайтът Bored Panda. Снимките са мрачен поглед над тежката действителност за всички тези деца, които поради една или друга причина са живели сред кучета, вълци и папагали. Истинските случаи, които те представят, сами по себе си са разтърсващи. С умението си да открива най-добрите възможни модели и да ги поставя във въздействаща среда, фотографката успява да накара публиката само заради една снимка да поиска да узнае повече за съответното диво дете и да се трогне от историята му. 

Фулъртън-Батън стана световно известна през 2005 г. с друг провокативен проект - "Тийнейджърски истории". В него проследява прехода на момичетата към жени. 

"Книгата "Момичето без име" ме вдъхнови да търся още случаи за диви деца", разказва тя. "Открих, че има доста на брой такива. При някои децата се бяха изгубили, в други са били грабвани и отвличани от диви животни, но най-вече са изоставяни или занемарявани от родителите си. Документирани случаи съществуват в четири от петте континента на света", коментира авторката пред Feature Shoot

Ето как изглеждат част от снимките й. 

още от Любопитно