нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

BBC ще подготвя децата за доминирана от Китай глобална икономика

Анимационни серии на BBC, предназначени за деца под 4 години, ще учат малките зрители на основни думи от китайско-тибетския език мандарин. Главният герой в тях, буболечката Уей, която весело се пързаля на кънки, екипирана с каска ще повтаря на децата основни думи като „здравей“ и „благодаря“ на този език, пишат авторите в „Дейли Мейл“. Тя ще ги обучава още кои са основните цветове на мандарин, както и на имената на числата от 1 до 10.

Смята се, че целта на филмчето е да подготви бъдещите ученици за идните десетилетия на глобална икономика, домирана от Китай. Другите два приоритетни чужди езика, на които от ранна детска възраст са обучавани децата във Великобритания, са френски и испански.

Създателите на ТВ поредицата обещават, че с нея ще разширят хоризонтите на подрастващите и ще им помогнат да открият разнообразни култури. В същата поредица от 11-минутни епизоди, са включени и забавни сюжети на полски, урду, сомалийският, панджабски и уелски.

Наскоро инвестиционната банка Goldman Sachs предвиди, че Китай ще надмине САЩ до 2027 г. и ще стане най-голямата икономика в света, което ще превърне отличното владеене на мандарин силно ценено качество сред кадрите на британския пазар на труда.

Мандарин се говори от 874 млн. души в Китай, Тайван, Индонезия и други.

още от Любопитно