нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-успешните публикации на марки във Facebook

Американският телевизионен канал ESPN постигна голям успех във Facebook като представи анимирано изображение на германския футболен герой Филип Лам, вдигнал високо купата на Световното първенство по футбол. Визията предизвика общо 1,7 млн. действия сред потребителите на социалната мрежа, 1,4 млн. от които са кликвания на бутона „харесва ми“. 

Топ 10 на публикациите от марки, предизвикали най-масов отзив сред потребителите на Facebook, е свързан най-вече със спорта.

Силните мигове на големите спортни надпревари по света, отразени в снимки, провокират най-висока степен на интеракция сред хората в сайта, сочи класация на изследователската фирма от САЩ Shareable, цитирана от Adweek. И макар че алгоритъмът на социалната мрежа се промени и виждаме неща, избрани от нея, в началната ни страница, марките все още печелят най-висока видимост чрез отразяването на спортни събития.

Ето и най-провокиралите обратна връзка Facebook публикация на 2014 г. По данни на Sherable те са били повод за най-голям общ брой „харесвания“, споделяния и коментари. 

още от Маркетинг