Как да изградим доверие в 8 стъпки

Как да изградим доверие в 8 стъпки

Как да изградим доверие в 8 стъпки

Доверието е едно от най-големите предизвикателства за работата от разстояние. Вярвате ли, че вашите хора работят усилено или постоянно се опитвате да ги контролирате? А вие, хората от другата страна, дали шефът ви дава достатъчно свобода, за да свършите работата си, но не толкова много, че да заподозрете, че е забравил за съществуването ви? Да се доверите на работата на хората, с които (за които) работите, никога не е било лесно.

Ето 8 правила, които могат да създадат атмосфера на доверие в работната ви среда.

1. Яснота. Когато мениджърите са наясно с визията за развитието на компанията  екипът е по-единен, по-мотивиран и по-склонен да изпълнява общата мисия.

2. Съпричасност. Когато членовете на екипа са уверени, че мениджърът се грижи освен за себе си и за другите, те са готови да го следват и да му се доверяват. Грижата за подчинените се опира на три действия: Слушай, Оценявай, Събуди се. Слушайте с фокусирано внимание. Намерете начин искрено да оцените другите. Събудете се и предоставете възможности на хората около себе си точно сега.

3. Характер. В изследване на Американската асоциация за управление на служителите бил зададен въпроса какво биха искали да видят у своите ръководители. Най-често срещаният отговор се оказва  "Почтеност" . Освен почтени лидери, хората искат и лидери с характер. Когато имате мениджър, който притежава характер, вие му вярвате, защото знаете, че той ще отстоява интересите ви.

4. Компетентност. Най-доверените хора са тези, които непрекъснато се учат. Хората, които са компетентни в областите си, вдъхват доверие. Вие знаете, че спокойно може да им се доверите, защото те са професионалисти.

5. Ангажираност. Екипите са готови да следват и работят по-усилено за мениджъри, които са ангажирани.

6. Личен контакт. Способността да се свържете и да си сътрудничите е един от най-лесните начини за изграждане на доверие. В днешно време това най-често става чрез технологиите. За спечелване на доверието на другите обаче трябва да осъществите лична връзка с хората.

7. Принос. В края на деня, ние трябва да видим резултатите. Имаме нужда от сътрудници. Имаме нужда от тези резултати с други стълбове, като състрадание или характер, в противен случай започваме да губим доверие с течение на времето.

8. Последователност. Постоянството е най-силният стълб на бизнеса. А също и единственият сигурен начин да се изгради репутация или марка. Ако някой винаги закъснява за срещи, ще сте нагласата, че той ще закъснее и на следващата ни срeща. Ако някой последователно споделя ясна визия и дава възможност на другите да я изпълнят, ще се доверите на тази визия.

Източник Management Issues

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ