Над 1000 младежи оглавяват водещи компании в „Мениджър за един ден”

Над 1000 младежи оглавяват водещи компании в „Мениджър за един ден”

Над 1000 младежи оглавяват водещи компании в „Мениджър за един ден”

Повече от 1000 ученици и студенти ще влязат в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции днес по време на инициативата „Мениджър за един ден” 2014. Събитието, организирано от "Джуниър Ачийвмънт България", ежегодно дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова откри инициативата „Мениджър за един ден“ 2014, провеждаща се под патронажа на министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.

Тя приветства представителите на бизнеса и младите лидери и прие своята заместница Андреа Петрова от Видин, която ще има шанса да стане част от вземането на управленски решения. Премиер за един ден пък ще бъде Анелия Узунова от Гоце Делчев. Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев също ще се включи в инициативата, като утре в 11:00 часа ще посрещне в Президентството своя млад заместник Нина Гаджева от Велико Търново.

Сред официалните гости на церемония по откриването на „Мениджър за един ден“, бяха и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, доц. Валентин Стоянов - регионален управител на Ротари България, г-н Стефан Фелстийн - председател на Борда на "Джуниър Ачийвмънт България" и г-жа Милена Стойчева - изпълнителен директор на "Джуниър Ачийвмънт България". През 2014 година за първи път в събитието се включиха и всички министерства в България, които за ден ще бъдат ръководени от амбициозни ученици и студенти.

За 13 години в инициативата „Мениджър за един ден“ са се включили повече от 11 000 ученици от 500 училища в 120 града и 450 компании с 3000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава.

„Инициативата „Мениджър за един ден“ предоставя чудесна възможност за младите и перспективни българи да видят лично каква е ежедневната работа на бизнеса. Опитът, който те получават, и задачите, които изпълняват, им помагат впоследствие бързо да се ориентират към най-подходящата професия. Част от младежите се отправят по пътя към мениджърските позиции, някои избират да бъдат лидери, а трети – иновативни предприемачи, стремящи се към високи цели”, каза Стефан Фелстийн.

Основната задача пред „Мениджър за един ден” е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начина на работа в определена икономическа сфера. По този начин организаторите имат за цел да помогнат на бъдещите предприемачи при избора им на професия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ