Нов генерален директор начело на Sanofi България

Нов генерален директор начело на Sanofi България

Нов генерален директор начело на Sanofi България

Йерон Вайтес е новият hенерален директор на Sanofi България, съобщават от компанията. Той има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални  компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции в направленията „Кардиология“, „Централна нервна система“, „Имунология“, „Ренални продукти“, както и „Разработване на стратегии за нови продукти и бизнес развитие“.

Присъединява се към екипа на Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ  стратегическия екип за Европа  и търговските операции в Близкия Изток и Африка (EMEA) с цел подобряване на сътрудничеството между търговските и клиничните екипи, чрез кросфункционални процеси на развитие.

„Като част от глобалния иновационен лидер Sanofi, ние ще продължим да работим за увеличаване на достъпа на българските пациенти до иновативни лекарства и качествени здравни услуги. Здравният статус на населението влияе изключително силно върху продуктивността, иновациите и конкурентноспособността на всяка държава. Затова ние вярваме, че с разработването и предлагането на иновативни продукти и достъпни генерични лекарства, допринасяме за увеличението на БВП и за подобряването на икономическото състояние на България“, коментира Вайтес по повод назначението си.

Йерон Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, следдипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт, специализация в областта на маркетинга от Лионския университет.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ