нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Стажант на „Менджър” отличник на випуска в УНСС

Стажантът-отличник. На добър час, Венци!

Стажантът на "Мениджър" Венцислав Витанов е отличникът на випуск 2015 на УНСС. Той взе диплома с пълен отличен за бакалавър "Бизнес администрация". Венци активно работи по организацията на събитията на "Мениджър" през 2013 и 2014 г., както и по специалното издание "Първите в бизнеса - поглед отвътре".   В момента е мениджър бизнес развитие в компанията Leadersplay, която чрез игри обучава деца на бизнес и финанси. Като отличник на випуска Венцислав Витанов, произнесе реч на дипломирането, която публикуваме с малки съкращения:

"120 - около това число  е броят на тези, които  преди  малко повече от две години избраха своята специалност - "Бизнес администрация". За нас началото беше "Основни на управлението", където от кибернетиката разбрахме, че от гръцки "кивернос" означава да направляваш и навигираш. И сега хванали руля на собственото ни кариерно развитие ще трябва мъдро да преценяваме накъде да потеглим. Но преди това нека отделяме ценното от малоценното, скъпоценното от нищожното.

През изминалите 4 години не се уплашихме от SWOT и PEST анализите, от "Бюджертирането", от вземането на решения къде в условие на риск, къде в пълна неопределеност. Не се уплашихме и от казусите и проектите. А напротив заедно като екип минавахме всичко това и така се развиха добрите приятелства и взаимоотношения.
Дойде и моментът, в който да кажа: Благодаря на всички преподаватели, които открито са споделяли своите знания и умения с нас, които са ни подавали ръка, за да се развиваме напред и които са ни насочвали накъде да гледаме, но не са ни казвали какво трябва да видим там. Благодаря!

А сега към вас скъпи колеги, Ако нещото, което правите не стимулира развитието на вашия ум, обогатяванто на вашата душа или нарастването на банковата ви сметка - променете го! Ако нещо ви харесва ок, но ако нещо не ви харесва променете го! И колкото и да не ви се вярва има неща, които зависят от нас.

Надявам се, че за напред ще останат истинските приятелства помежду ни, ще останат добрите спомени и веселите моменти.  Надявам се, че за всеки един от нас ще се говорят славни думи някой ден, а може би този ден е съвсем скоро. Надявам се, че когато свършва този празник и дойде време да се разделим няма да си кажем едно тъжно "Сбогом", а едно приветливо " До скоро!"
В завършека на моя поздрав искам да ви споделя едно стихотворение на Уолтър Уинтъл в превод на великия Иван Вазов, което стихотворение скоро бе изрецитирано в публичното пространство от признат български мениджър:

Ако мислиш "сразен съм" - сразен си.
Ако мислиш "не смея" - не смееш.
Ако казваш "бих искал", но си мислиш "не мога" -
просто няма как да успееш...
Ако мислиш, че губиш - "загубен си",
ще ти каже светът без упойка!
Успехът се крие в твоята воля
и е в умствената ти настройка...
Ако мислиш "назад съм" - назад си,
който мисли високо - не пада!
Просто трябва да бъдеш напълно уверен,
щом си тръгнал да дириш награда...
Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога!
Но човекът, който печели играта
е този, който мисли "АЗ МОГА!"

Пожелавам ви да имате това крилато мислене, с което да достигате върхове, но и здраво стъпили на земята винаги да можете да оценявате човека до и срещу вас."

още от Мениджмънт