Хърватин ще отговаря за фиксираните услуги на Мтел

Хърватин ще отговаря за фиксираните услуги на Мтел

Хърватин ще отговаря за фиксираните услуги на Мтел

От февруари към висшия мениджмънт на Мтел се присъедини Адриан Йежина, който зае поста главен директор „Мултимедия и фиксирани услуги“ в телекома. Той се включва към екипа на компанията в усилията й да затвърди позициите си във фиксирания и конвергентен бизнес чрез обединяване на експертните знания и адекватно отношение към фиксирания пазарен сегмент.

Адриан Йежина е част и от Управителния съвет на Vipnet (хърватския мобилен оператор, част от Телеком Аустриа Груп), където отговаря за мултимедийните, фиксирани и „облачни“ услуги. Той ще продължи да изпълнява тази длъжност, като ще я съвместява с позицията си в Мтел.

Адриан Йежина започва кариерата си в Ericsson през 2000 г. По време на работата си там заема няколко позиции, включително софтуерен дизайнер и мениджър на проекти. През 2002 г. той се присъединява към DCM (по-късно преименуван на B.net) като регионален директор за Сплит. Йежина е повишен в мениджър операции през 2004 г. и главен изпълнителен директор през 2006 г.

Въпреки настъпилите промени в собствеността на B.net през годините под управлението на Йежина, компанията се превръща в най-големия кабелен оператор в Хърватия, увеличавайки стойността си с 400%. През август 2011 г. Vipnet придобива B.net срещу 93 милиона евро.

След сливането на B.net с Vipnet Адриан Йежина става член на борда на хърватския телеком. Прилагайки най-добрите практики на двете компании, Vipnet се превръща в успешен цялостен телеком доставчик.

В хърватския оператор Vipnet мениджърът отговаря за фиксираната мрежа за достъп, както и за OTT, IPTV и DTH услуги. Той е бил и член на екипа, отговарящ за придобивания и интеграция на четири по-малки кабелни оператори в Хърватия и на DIGI TV - първия хърватски доставчик на сателитна телевизия. Йежина отговаря и за стартирането на платформата Vip Cloud. През 2010 г. господин Йежина е избран от Асоциацията на хърватските мениджъри и предприемачи за мениджър на годината в категорията на средноголемите компании.

Йежина е получил образованието си в Университета в Сплит, факултета по Електротехника, машиностроене и военноморска архитектура. Той получава MBA степен от бизнес училището Cotrugli, Загреб. Йежина е завършил Mini Telecom MBA в London и множество курсове и семинари за мениджъри. Адриан притежава и магистърска степен от Университета в Загреб, факултета по икономика.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ