Ще търсят външен мениджър за „Топлофикация София“

Ще търсят външен мениджър за „Топлофикация София“

Ще търсят външен мениджър за „Топлофикация София“

За пореден път Йорданка Фандъкова обяви, че „Топлофикация София“ се нуждае от външен мениджър, който да се справи със задлъжнялостта на дружеството. Освен това, според Фандъкова, е необходимо „Топлофикация” да се модернизира и в нея да се инвестира.

„Нашето виждане е, че „Топлофикация” трябва да остане общинска собственост, но в същото време да се подобри управлението", каза Фандъкова, която разкри, че е постигнала договореност с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, че ще работят за споразумение за старите задължения на "Топлофикация - София", които са трупани назад в годините.

Вижте още: Търси се: Нов модел на управление за „Топлофикация София”

„Това е смисълът на това предложение, като от бъдещия мениджър ще се търсят и инвестиции, и ангажименти за плащане на стари задължения”, заяви кметът на Столична община.

На въпрос има ли конкретни предложения за фирми, Фандъкова посочи, че в момента се обсъжда решението за избор на консултант, който да подготви конкурс. "Задължително трябва да се проведе конкурс. Надяваме се да има желаещи. Надявам се, че до края на годината трябва да бъде избран изпълнител, ако има желаещи", каза още кметът на Столична община.

Припомняме ви, че задълженията на столичната „Топлофикация“ към Българския енергиен холдинг надхвърлят половин милиард лева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ