Google ще снима Амазонка с услугата си Street View

Google ще снима Амазонка с услугата си Street View

Google ще снима Амазонка с услугата си Street View

Google разширява своята услуга Street View в някои от най-отдалечените кътчета на света, предава BBC. Street View ще снима реките Амазонка и Рио Негро в северозападна Бразилия в партньорство с благотворителната фондация за устойчиво развитие на Амазонка (FAS).

Google ще обучава местните хора да събират изображения и ще им остави оборудване, така че работата да продължава в дългосрочен план. Снимките ще бъдат правени, така че потребителите да могат да виждат 360-градусови панорами в района. FAS покани Google преди две години към плана си за висококачествени изображения за дигитализиране на басейна на Амазонка, за да демонстрира ефектите от глобалните усилия за устойчиво развитие в бедните и обезлесени райони там.

"Много е важно не само да се покаже околната среда и начина на живот на населението, но и да се повиши чувствителността към предизвикателствата на измененията на климата, обезлесяването и борбата с бедността", заяви Габриел Рибенбойм ръководител на проекта. За Google проектът представлява най-голямото предизвикателство тъй като оборудването на Street View е пригодено да работи повече от добре по поддържани и модерни пътища, но не и в такива местности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ