Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Акушерка преби 7-дневно бебе в частна клиника (обновена)

101

7 дневно бебе е в болница след побой, нанесен му от акушерка в частно лечебно заведение, съобщи „Дарик” като цитира информация от Министерство на здравеопазването.

Инцидентът се е случил по време на нощно дежурство в столичната болница „София Мед". Една от акушерките, които се грижат за бебета в Неонатологията на лечебното заведение, си е позволила да удари няколко пъти по главата новороденото, заради което то е настанено впоследствие в реанимация в друга болница. Скандалното поведение на акушерката е разкрито на сутринта в момента, в който редовната смяна постъпва на работа. Уведомени са органите на реда, а акушерката е на разпит в полицията.

Детето е приведено в реанимацията на болница „Токуда". То вече свободно диша и не е на апаратна вентилация. Подробностите по случая бяха разкрити от зам. здравният министър д-р Бойко Пенков.

Председателят на асоциацията на професионалистите по здравни грижи Милка Василева добави, че е потресена и не може да обясни случая. Най-тежкото наказание в този случай, според Василева, е отнемане на права за упражняване на професията. Това обаче можело да стане, след като приключат по-обстойните проучвания по случая.

Това е непростимо, нечовешко деяние, заявяват от Министерството на здравеопазването и посочват, че постъпката на акушерката е криминален акт, на който трябва да се търси отговорност.

Ръководството на болницата реагира със съобщение до медиите, в което заяви:" Във връзка с извършена вътрешна проверка, УМБАЛ „Софиямед” отстранява от длъжност свой служител за установени груби нарушения на служебните задължения, професионалната етика и морал. За да не се възпрепятства работата на компетентните органи, които са информирани своевременно, към момента УМБАЛ „Софиямед” няма да дава допълнителна информация. Лечебното заведение оказва пълно съдействие по случая."

още от Общество
26
Сряда
Юни