Алпинист загина във Врачанския балкан

Алпинист загина във Врачанския балкан

Алпинист загина във Врачанския балкан

56-годишен алпинист от София е загинал в местността Вратцата, съобщиха от пресцентъра на полицията във Враца. По информация на в. "Конкурент" загиналият е Иван Масларов-Байно. Той е паднал от около 20 метра височина, при катерене по скала без маркиран и обезопасен маршрут във Врачанския балкан. Инцидентът е станал снощи, а сигнал за него е подаден малко преди 19.00 ч.

Веднага му е оказана помощ и алпинистът е бил откаран с множество тежки наранявания в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, където, въпреки усилията на лекарите е починал.

От края на миналата седмица на отвесните скали на природния феномен Вратцата се провежда международна алпиниада, съобщава местният сайт "Трибали". Няма информация обаче дали загиналият катерач е участвал в състезанието. Масларов е един от най-опитните алпинисти у нас и е участвал в първото българско изкачване на северната стена на връх Матерхорн през зимата.

Преди година на Вратцата загина легендарният катерач Георги Костов - Гьоко. 61-годишният мъж падна от 20-метрова височина, след като се качил да свали установка, използвана за тренировки от деца, припомня изданието.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ