Затвори

Американо-английската академия стана Сграда на годината в категория „Образование“

Новата сграда на Американо-английската академия в софийското с. Лозен беше отличена с най-висока оценка от 27-членното жури на Национален конкурс „Сграда на годината 2014” и спечели престижния конкурс в категория „Образование и спорт”. Наградата беше връчена на празнична церемония, която се проведе на 10 декември в София в присъствието на г-жа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София, г-жа Ирина Савина – заместник-кмет на столицата и други представители на държавните институции, дипломатическите среди, бизнеса, академичните общности. Наградата получиха г-жа Рут Мънсей – основател на Американо-английската академия, арх. Крег МакКонли и арх. Мира Симова – проектанти, инж. Ради Зюмбюлски от Маркан ООД.

Новата сграда на Американо-английската академия, която извършва образователна дейност у нас от 1992 г., е с площ около 7 400 кв.м и отвори врати на 15 септември тази година. В нея се обучават деца от 32 различни националности, на възраст от 3 до 18 години.

Училището се намира в София, в екологичния район на Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и „Околовръстен път“. Разположено е върху парцел с площ 14 дка, на който са изградени паркова площ, футболно игрище, амфитеатър и детски площадки на открито. Училищната сграда включва голяма концертна зала, компютъризирани учебни стаи с интерактивни смарт-бордове, озеленен покрив с обширна покривна тераса и библиотека с излаз на открито.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година.

Процесът по оценяване на сградите се извършва от авторитетно жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и на водещи компании от бизнеса. Председател на журито тази година е г-жа Деница Николова – заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В журито членуват още проф. д-р инж. Красимир Петров – ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия, инж. Милка Гечева – директор на Дирекция за национален строителен контрол, Вяра Анкова – генерален директор на Българска национална телевизия, арх. Владимир Дамянов – председател на Камарата на архитектите в България, инж. Стефан Кинарев – председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, инж. Иван Бойков – изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, и други.

Национален конкурс "Сграда на годината" се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие с подкрепата на медийния партньор на събитието - Българска национална телевизия.

За екипът на сп. "Мениджър" и "Мениджър Нюз" отминаващата 2014 е под знака на убеждението, че нещата могат да се случват. Открихме поредното доказателство във фотогалерията, представяща  училището, в което всяко дете на драго сърце би учило. Убедете се сами!

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68128
0.594785
CNY
10
2.46917
4.04994
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18663
0.457325
RUB
100
2.64111
37.8629
USD
1
1.67595
0.596677