БДЖ ще вози децата безплатно на 1. юни

БДЖ ще вози децата безплатно на 1. юни

БДЖ ще вози децата безплатно на 1. юни

„Холдинг БДЖ“ ЕАД ще подари безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето.

Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1. юни във всички категории влакове (пътнически, бързи и бързи влакове със задължителна резервация). При условие, че пътуването започва с нощен влак, който заминава преди 24:00 ч. на 1. юни, безплатното пътуване важи до пристигането на влака в крайната гара на следващия ден.

Възрастта на децата се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти Дете и Учащ. Запазените места за всички категории влакове, добавките за бързите влакове със задължителна резервация и спалните места се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Освен това по случай Деня на детето ще бъде пуснат и атракционен ретро влак. Парният локомотив от серията 01.23 ще бъде включен към композициите на два влака, които ще се движат между София и Банкя. Влакът от София за Банкя ще тръгне от Централна гара София в 13:30 часа. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще замине от гара Банкя в 15:00 часа.

Влаковете ще бъдат със задължителна резервация и ще пътуват в състав от пет второкласни пътнически вагона.

Цените на билетите за атракционните влакове между София и Банкя за всички пътници над 14-годишна възраст ще бъдат 5.00 лв. за пътуване в едната посока (с включено запазено място), като същата цена (5.00 лв.) ще важи и за пътуване в двете посоки (с включени запазени места).

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват в ретро композициите безплатно. В случай на проявено желание от страна на техните придружители на най-малките пътници ще бъде издавано запазено място, чиято стойност ще е 1 лв.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ