Вътрешният министър призова за споделена отговорност по пътищата

Вътрешният министър призова за споделена отговорност по пътищата

Вътрешният министър призова за споделена отговорност по пътищата

Призовавам всички участници в пътното движение към споделена отговорност. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време пресконференция в Министерски съвет във за инициативата по повод Международния ден на възпоменание на жертвите на катастрофи, който се отбелязва на 16 ноември.

„Всяка трета неделя на месец ноември е обявена за Международен ден на възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Много скъпо плащаме за нашата мобилност и не бива да се примиряваме с този факт. От началото на годината 571 граждани са загинали, ранените са 7412, пешеходците над 64-годишна възраст са най-уязвимата група. По тази причина тази година България поставя акцент върху безопасността по пътищата. Признателен съм на всички, че подкрепяте тази кауза“, заяви Вучков, цитиран от „Фокус”.

Той посочи, че ще прояви максимална приемственост, защото, независимо от промените в ръководството на МВР, този проблем остава приоритетен.

„Когато става въпрос за отнет човешки живот, едва ли можем да говорим за прогрес. ЕС си е поставил за задача да намали с 20% жертвите по пътищата в Европа. Тази година има ръст на жертвите. Трябва непрекъснато да координираме своите усилия", заяви Вучков.

Той посочи, че превантивната дейност е изключително важна, също така и медийна кампания, по-безопасни пътища, санкционната система да е уравновесена и административните наказания от страна на КАТ към МВР.

„С комплексни усилия се надявам наистина да има прогрес и да постигнем още по-забележителни резултати. Постоянството и упоритостта са необходими непрекъснато“, каза още Веселин Вучков. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ