Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

В страната ни ще бъде изграден будистки храм

Будистки храм ще бъде построен в България. Това е договорено при посещението на българския президент Росен Плевнелиев в Монголия, съобщи православният сайт Двери.

Информацията е била разпространена от археолога проф. Николай Овчаров, член на официалната делегация, придружаваща президента.

Будисткият храм ще бъде построен на територията на монголското посолство в София, вероятно за да се избегнат обичайните формалности при построяване на храм, смятат богослови.

„България се гордее със своята толерантност – уважаваме не само мюсюлманите, евреите и католиците. В нашата страна има малка, но много сплотена будистка общност и ще се радваме да ни посетите“, е заявил Плевнелиев.

Плевнелиев е направил и кратък коментар на будисткото учение, като споменал, че в Европа едни от най-купуваните книги били за будизма, защото просвещавали хората за фундаменталните истини за човешкия дух.

Освен това президентът изразил съжаление, че Далай Лама все още не е посещавал България и споделил надеждата си, че това един ден ще се осъществи.

още от Общество