Голям ремонт променя движението по "Цариградско шосе" от 1 юни

Голям ремонт променя движението по Цариградско шосе от 1 юни

Голям ремонт променя движението по "Цариградско шосе" от 1 юни

Временна организация на движението ще бъде въведена от 1-ви юни по бул. „Цариградско шосе” заради ремонт в участъка между моста над „Алея Яворов” до разклона на Министерство на външните работи от северните платна. Това съобщи за "Фокус” заместник-кметът на Столична община с ресор „Транспорт” Любомир Христов.

Дижението ще се осъществява двупосочно в южните платна със съответното прехвърляне на края на участъка. До края на месец юни ще се извършва рехабилитация участъка, която включва преасфалтиране, укрепване на основата, там, където е необходимо, смяна на бордюрите по цялото протежение, поставяне на нова еластична ограда за повишаване безопасността на движение по бул. „Цариградско шосе”, обясни Христов.

„Като част от сегашната временна организация се затваря и тунелът, който минава под бул. „Цариградско шосе” и отвежда движението към телевизионната кула до Семинарията. Там, около 15 дни ще тече рехабилитация на тунела, след което съоръжението ще бъде пуснато отново в експлоатация”, добави още Любомир Христов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ