До 30 градуса утре, без валежи

До 30 градуса утре, без валежи

До 30 градуса утре, без валежи

Намръщеното небе и хладното време отстъпват пред усмихнати и слънчеви дни. Затоплянето след по-ниските температури от последните дни започна още днес и ще продължи и утре, като на места, градусите ще достигнат летните 30, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Временни увеличения на облачността са възможни над източните райони, а в следобедните часове и над планините, но няма да вали.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът след обяд ще е слаб, предимно от югоизток. Максимални температури 21° - 23°, а морската вода вече се затопля до 19° - 21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове. Вятърът по билата ще е слаб - от североизток. Максималната температура на 1200 м.н.в ще е около 20°, на 2000 м. около 10°.

С топло време ще посрещнем и първия летен месец, обещават синоптиците. В началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, в понеделник и вторник, но вероятността за валежи е малка.

В сряда на отделни места ще превали слабо и за кратко. Вятърът ще бъде слаб от изток. Температурите ще останат без съществена промяна.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ