Засаждат дърво за всяко новородено бургазлийче

Засаждат дърво за всяко новородено бургазлийче

Засаждат дърво за всяко новородено бургазлийче

Отгледай дете, посади дърво, построй дом. Като че ли към тази максима се приближава Бургас с новата си инициатива, която се очертава като една от малкото, насочени към балансирането на човешкия живот в хармония с благосъстоянието на природата. 

За всяко новородено дете в града ще се засажда дръвче, носещо неговото име, предлагат бургазлии. Инициативата “Зелено начало за нов живот” е входирана като докладна записка и ще бъде гласувана на сесията на Общински съвет Бургас другата седмица, предаде местният сайт e-burgas.

Тепърва ще бъде избрано едно или няколко места в града, където да започнат да се засаждат дръвчетата. Новата традиция ще позволи родителите да отбележат раждането на детето си по нестандартен начин, чрез който ще се обособят нови зелени площи в града. Дръвчето и табелата с името ще бъдат подарък от общината.

От възможността ще могат да се възползват деца, родени през 2015-та година и следващите години. Предвижда в бюджета за следващата година, когато ще бъде даден старт на проекта да е в размер на 20 000 лв.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ