Здържаха в Румъния българин, извършил четворно убийство преди 20 години

Здържаха в Румъния българин, извършил четворно убийство преди 20 години

Здържаха в Румъния българин, извършил четворно убийство преди 20 години

Румънските полицейски власти задържаха българин, извършил четворно убийство преди 20 години, за което е бил осъден, но е успял да избяга и да се укрие, съобщиха от Окръжна прокуратура в Кюстендил. Арестът е извършен  по издадена на 21 март 2007 г. Европейска заповед за арест.

Задържаният се казва Богдан Димитров. Той е предаден от румънските власти на 11 ноември на ГКПП Видин - Калафат на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието. Същият ден  Димитров е откаран в затвора в Бобов дол за изтърпяване на присъдата си.

С влязла в сила присъда на 30 май 1997 г. на Кюстендилския окръжен съд, Димитров е признат за виновен и осъден, че на 10 юни 1994 г. умишлено е убил в Дупница Георги Михайлов, Росица Иванова и Росица Хр. Иванова, "по особено мъчителен начин и с особена жестокост, като пострадалите са се намирали в безпомощно състояние", обясняват от прокуратурата, но не дават повече информация за убийството. Същия ден Богдан Димитров е запалил жилищна сграда като в пожара е загинал Славчо Скрински, също от Дупница.

За тези престъпления съдът е определил общо наказание 20 години затвор, което Димитров да изтърпи при усилен "строг" режим.

Той обаче се е укрил непосредствено след влизане на присъдата в сила и е бил обявен за местно и международно издирване с цел арест и екстрадиране.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ