Играй, Твори, Бъди на Беглига Фест 2015

Играй, Твори, Бъди на Беглига Фест 2015

Играй, Твори, Бъди на Беглига Фест 2015

Остров-лабиринт, наречен „Островът на тишинавтите“, до който ще се стига със сал по вода, интерактивен танцов спектакъл Trinity, съчетаващ в себе си хореография, 3D mapping и музика, цирков театър Нибрай, предлагащ цяла палитра от участници и забавления и приключенската real-life experience игра „Беглишки нинджи“ са новите преживявания в програмата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015. Както и досега, седмото поред издание на фестивала ще се проведе в района на яз. Голям Беглик в Родопите. Тази година фестивалът е под мотото ИГРАЙ, БЪДИ, ТВОРИ! и ще трае от 27 до 30 август включително.

Различни локации са предвидени за всички фестивални събития – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров в язовира! Замислени са така, че да предизвикват въображението, да предлагат учене и сътрудничество, приключенство и откривателство

Символиката на девиза на фестивала е пресъздадена от три цветни, вплетени една в друга нишки. „Играй“ е обагрено в лилаво. В този елемент влизат добре познати страни от фестивала като музика, живи изпълнения, танци, пърформънси и всичко онова, което кара човека да играе и да се забавлява. Събитията от тази "нишка" са съсредоточени на традиционната Каба сцена, Сцена на дървото, както и на Акустична джем сцена.

„Твори“ е в оранжево и приобщава всички дейности, свързани с човешкото творчество: от хендмейд до всякакви иновативни и дигитални форми на художествено творчество – изобретения, работилници, кътове за творчество, стари и нови занаяти.

Те ще са ситуирани из цялата фестивална зона в обособени и нефиксирани места – поляни , гори, на екрани, инсталации, конструкции. Скулптура от естествени материали, която ще „проговори“ в определен час на денонощието и в определена фаза на Луната ще е една от специалните изненади на призива "Твори"

 Зелена нишка е цветът на модула „Бъди“, обединяващ разнообразните форми на обсъждане, беседи, презентации, обмен на добри практики и други представяния на тазгодишния фестивал.

Един от акцентите в „Бъди“ тази година е темата „Родителство и учене“. Темата „Здраве и благоденствие“ е другата важна част от „Бъди“. В „Бъди здрав“ ще се обменят ценни знания и практики, свързани с природосъобразния начин на живот и здравето в индивидуален, обществен и природен план. В „Благоденствие“ пък влизат всички онези теми, третиращи интересни икономически и социални въпроси, които вълнуват всички. Беглика прави експеримент и ще се опита да отговори на въпроси като възможно ли е обществата да преминат към самоподдържащи се системи посредством обмяната на стоки и услуги при намаляващото посредничество на паричните средства и финансовия капитал. На фокус тук попадат и актуални теми засягащи въпроси като свиването на неблагоразумното потребление, оптимизирането на производството и излишъците, преработката на отпадъците, солидарното земеделие и стопанисване на средата, смекчаването на човешката намеса в природните процеси и всичко онова, което ще ни позволи да живеем в един свят с бъдеще.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 кани всички, които имат желание да се включат в програмата на фестивала, да кандидатстват и представят своята дейност като попълнят анкетата за участие ТУК и/или мотивацията си за доброволство на beglikavolunteer@gmail.com след като се запознаят с информацията ТУК

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ