Как една безработна майка се опитва да помогне на семейството си

Как една безработна майка се опитва да помогне на семейството си

Как една безработна майка се опитва да помогне на семейството си

Безработна майка на две деца се опитва да помогне на семейството си да се изправи на крака, като прави мартеници от хартия чрез изкуство, наречено квилинг.

Животът на семейство Колеви се преобръща с главата надолу, след като без предупреждение са изхвърлени от кварталната лафка, която успешно развиват години наред, разказва bTV. „Имахме с моя съпруг семеен бизнес, който ни го отнеха за по-малко от пет дни, и реално погледнато, останахме на улицата с две деца, посред зима, без никакви доходи”, обяснява майката Полина Колева.

Докато съпругът Николай търси варианти за оцеляване, Полина решава да помогне, като залага на хобито си. От години жената се занимава с квилинг. „Това е изкуство на много богатите жени навремето, защото хартията е била доста скъпа, особено цветната хартия. Необходим е само един инструмент, който има лек отвор, като уши на игла”, разказва тя.

През отвора се навиват тънки ивици и се оформят на листа и цветя. Освен за картини, Полина използва хартията за създаване на мартеници. С нея успешно замества конците при изработката на червено-белите символи на пролетта.

„С малко въображение подаръкът за Баба Марта е готов”, казва Полина. Вече е по-спокойна, защото с помощта на добри хора мартениците се продават освен в Мездра, където живее семейството, и в Пловдив. „Не мислим да се отчайваме, просто търсим алтернативи да продължаваме напред”, казва Полина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ