Карайте с повишено внимание по автомагистрала „Струма”

Карайте с повишено внимание по автомагистрала „Струма”

Карайте с повишено внимание по автомагистрала „Струма”

Днес до 17 ч. в участъка от Долна Диканя до Блатино от автомагистрала „Струма“ със специална мобилна сонда ще бъдат взети проби от пътната настилка. За повишаване на безопасността на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация на движението за отсечката между Долна Диканя и Блатино – от км 313+220 до 315+220, в посока Кулата – София. Допустимата максимална скорост на движение се ограничава на 90 км/ч, предупредиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Тестовете ще се извършват със специална мобилна сонда, като всеки сондаж продължава около 30 минути. Работният участък, в който ще се извършва проучването, ще е затворен в рамките на 50 м, като се засяга крайната активна лента.

Вземането на проби със специална мобилна сонда от свързаните пластове на настилката е обичайна практика при новопостроени пътни участъци, финансирани със средства от европейските фондове.

При изграждането на нови отсечки проучванията се правят от Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти към АПИ, а след цялостното завършване на обекта и въвеждането му в експлоатация тестовите изследвания се извършат от независима лаборатория по изискване на Европейската комисия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ