Консултации при президента за финансовото състояние на страната

Консултации при президента за финансовото състояние на страната

Консултации при президента за финансовото състояние на страната

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане и анализ на финансовото състояние на държавата и необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание. Срещата ще се състои днес от 14 часа, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Поканата на държавния глава е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление, се посочва още в съобщението.

На срещата се очаква да се обсъди ситуацията около КТБ. В петък стана ясно, че от финансовата институция има липси за 3,5 млрд. лв. В тази връзка БНБ стартира процедура по отнемане на лиценза на банката. Освен това прокуратурата арестува част от ръководството на КТБ. Добрите активи на Корпоративна търговска банка ще бъдат прехвърлени към дъщерната й Креди Агрикол България, която се очаква да отвори врати на 21 юли. Креди Агрикол ще бъде одържавена.

За участие в консултациите Плевнелиев покани председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен Орешарски, заместник министър-председателя Зинаида Златанова и министъра на финансите Петър Чобанов. На обсъжданията са поканени и главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров, управителят на Българската народна банка Иван Искров и подуправителят на БНБ Калин Христов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ