Майчин дом с ново приемно отделение

Майчин дом с ново приемно отделение

Майчин дом с ново приемно отделение

В Университетската АГ болница „Майчин дом” официално ще бъде открито новото Спешно приемно отделение. Символично лентата ще бъде прерязана от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Новото спешно отделение е изградено по всички медицински стандарти и разполага с противошокова зала, която в случай на спешност може да се превърне и в операционна. Пространството пред новия вход за приемно отделение е оформено с алейна мрежа, паркинг и е богато озеленено. Естакадата позволява спирането дори на две линейки.

Инвестицията е в размер на 960 хил. лв., отпуснати от Министерство на здравеопазването. Болницата е вложила и собствени средства в размер на 30 хил. лв.

„Досегашният вход към приемното отделение през тунела на болницата стана невъзможен за влизането на новите реаномобили, а и самите помещения са амортизирани. Това наложи да преосмислим цялостната концепция за прием на спешните случаи и да направим този мащабен проект”, заяви изпълнителният директор на Майчин дом проф. Виктор Златков и добави, че пациентите, преминаващи през спешното отделение на „Майчин дом”, са над 6500 годишно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ