МВР изгражда денонощен „Биг Брадър” по пътищата

МВР изгражда денонощен „Биг Брадър” по пътищата

МВР изгражда денонощен „Биг Брадър” по пътищата

МВР си е поставило амбициозен план да изгради денонощен „Биг Брадър” по по пътищата на страната като мярка срещу бясното шофиране и бума на катастрофи през последните дни. За целта силовото министерство ще отдели 53 млн. лв., пише в. „Преса”.

Около 39,5 млн. лв. от тази сума ще отидат за купуване на стационарни камери и за изграждането на Единен център за обработка на нарушенията в София. Останалите пари (около 13 млн. лв.) са за разходи по отпечатването и при изпращането на електронния фиш по пощата до шофьора нарушител, става ясно от обявление на МВР. Стойността на тези услуги е калкулирана за 54 месеца напред, колкото ще бъде срокът на договора с фирмата изпълнител.

Вижте още: Рязко увеличаване на жертвите по пътищата след забраната на мобилни камери

Предстои обявяването на обществена поръчка. Техниката трябва да бъде купена с парите от Фонда по безопасност на движението, в който постъпват глобите, наложени с електронен фиш. В момента не е ясно каква сума има по сметката.

Първоначално по проект бе заложено да се купят 174 нови камери. Заради бума на катастрофи експерти от КАТ през последния месец са актуализирали картата с опасни отсечки и са включили още 20 точки, където трябва да се сложи техника за контрол на скоростта.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ