МВР: Сертов не е обект на посегателство, няма данни за катастрофа в Гърция

МВР: Сертов не е обект на посегателство, няма данни за катастрофа в Гърция

МВР: Сертов не е обект на посегателство, няма данни за катастрофа в Гърция

"Снощи след 01:30 ч. е получена телеграма, от която става ясно, че на 12 януари на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов, брат на Петко Сертов. В колата са се возели жената на Сертов и самият той". Това каза Христо Терзийски, заместник-директор на СДВР, цитиран от Дарик.

„Установено е, че това е въпросното лице, проведен е разговор с него. Разпитан е дали е бил обект на посегателство, но е установено, че няма такова нещо. Лицата са проверени и освободени", заяви Терзийски.

От полицията отклониха въпросите, свързани с причината за едномесечното изчезване на Сертов:

„Имаме безспорни твърдения, че г-н Сертов не е жертва на престъпно посегателство. Едно излизане от материята е навлизане в личното му пространство и, ако г-н Сертов реши, ще сподели с вас факти и обстоятелства относно мотивите за отсъствието му".

Георги Костов отказа да отговори на въпроса колко са стрували на МВР всички действия по издирването на Петко Сертов с аргумента, че не са правени разчети.

По думите му обаче издирването на бившия шеф на ДАНС по нищо не се различава с това на всеки български гражданин, обявен за изчезнал.

„Не е постъпвала информация за катастрофа с участието на Петко Сертов от Гърция", каза още Терзийски.

Петко Сертов не е добре със здравето, става ясно от думите на съпругата му Емилия Сертова, цитирани от „24 часа".

"Снощи го прибрахме, в момента се грижим за неговото здравословно състояние. Това е единственото, което искам да кажа. Ще положим усилия той да бъде добре. Има малко здравословни проблеми, но ще се справим с тях, защото цялото семейство разчитаме на него и винаги сме разчитали на него", казва Сертова.

Пред "24 часа" източници от МВР казаха, че Сертов действително има здравословен проблем, семейството обаче е отказало да се дава каквато и да било информация за това къде е бил и какво е правил.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ