Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Млади ротарианци ще засадят 60 дръвчета в Южния парк

100

60 дръвчета ще засадят в Южния парк тази събота доброволци от младежката програма на "Ротари - Ротаракт" в София  в петата поред годишна акция от международния зелен проект  „Green Week Project”.  Инициативата се развива от млади ротарианци в няколко точки на света едновременно, а у нас неин посланик е “Ротаракт клуб София Витоша–Изгрев”.

Досега, през годините, в проекта са участвали близо 500 членове на младежки ротариански клубове както в България, така и в Сърбия, Гърция, Македония, Румъния, Непал и Индия. Засадени са общо 980 дръвчета, като с предстоящата акция в събота броят им ще надхвърли 1000.

Активен партньор в иницативата и осигуряването на средства за насажденията тази година е марката еко перилни препарати „My Forest”, която заделя и дарява 10 ст. от всеки закупен килограм или литър продукт за кампании по залесяване.

Младите ротарианци канят всеки, който желае да се присъедини към акцията, да се включи в нея. Сборният пункт е в 10.00ч. пред статуята с гълъбите, на алея Роналд Рейгън (вход откъм бул. Витоша).

още от Общество