Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мохамед е най-популярното име за бебе във Великобритания

Най-популярното име в Англия и Уелс е Мохамед. То се изписва по най-малко три различни начина, на като цяло изпреварва традиционното английско Оливър, според изследване на британските статистици, цитирано от Дейли Експрес.

През 2014 г. 6649 момчета са били кръстени Оливър, сочат годишните статистически данни. 5327 са момичетата, наречени Амалия. Списъкът на най-популярните имена за момчета продължава с Джак, Гари и Джейкъб. Сред предпочитаните имена за момичета са Оливи, Исла, Емили.

Името Мохамед, Мухамед или Мохамад са получили 7240 бебета, родени през 2014 г. Името е особено популярно в Лондон и за втора година е най-често даваното на новородени във Великобритания.

Напоследък все по-често родителите кръщават бебетата си на герои от „Игра на тронове” – 18 са Теон, 17 – Тирион, 14 – Бран, 4 – Сандор. 53 момичета ще носят името Кхалиси, 9 – Денерис, 6 – Санса. Сред новите „кръстници” са герои от анимацията „Студено сърце”,  членовете на групата One Direction, футболистите Лео Меси и Роналдо.

Статистиката отбелязва, че през последните 10 години най-голям е ръстът на популярността на бебетата Декстър – за момчетата, и Харпър – за момичетата, както са нарекли дъщеря си и футболистът Дейдив Бекъм и жена му Виктория.

Мохамед става все по-популярно и в Норвегия според тамошното статистическо бюро.

още от Общество