Над 500 доброволци преобразиха училището за деца с нарушено зрение "Луи Брайл"

Над 500 доброволци, служители на една от водещите световни компании TELUS International  и техни приятели и тази година дариха време и труд в реновирането на  училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“ в София.   До момента TELUS International Europe – европейското подразделение на TELUS International   е инвестирала над 80 000 лв. в основни ремонтни дейности в специализираното учебно заведение.

Заедно с доброволческия труд, българският офис участва по този начин в международния проект „ TELUS Дни на подкрепа”. С инвестицията и личния принос на доброволците на TELUS International Europe към момента основно е ремонтиран пансиона към училището, осветлението бе изцяло подменено, голяма част от мебелите в училището и пансиона са обновени, общите площи и двора са поддържани.  Преобразена е и Сензорната градина в училището, където децата се запознават със заобикалящия ги свят. Тази година усилията на проекта бяха насочени към основенремонт на библиотеката на училището, ремонт на коридорите в училището и пансиона и освежаването на насажденията в двора.

Всяка година служители на компанията по цял свят се събират, за да допринесат с труда си към кауза с високо социално значение за обществото, като инициативата преминава под мотото „Да даваме там, където живеем“. Денят на подкрепа се провежда във всяка една точка по света, където TELUS International има офиси.

В София инициативата „TELUS Дни на Подкрепа ” се проведе за трета поредна година в училище „Луи Брайл“. През последните три години с планираните и изпълнени дейности TELUS International Europe изпълни ангажимента, който пое преди 3 години да подобри условията в училището и пансиона към него, където учат и живеят близо 200 деца.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ