На турне за идеи

На турне за идеи

На турне за идеи

Пътуваща кампания под надслов "София 2019 - на турне за идеи" в подкрепа на кандидатурата на града и Югозападен регион за европейска столица на културата стартира от утре, 9 май. Цветен микробус с артисти и музиканти ще пътува из региона, за да събере от гражданите на Перник, Кюстендил и Благоевград техните очаквания и идеи за положителната промяна на региона.

Първата спирка на микробусa е Благоевград. Доброволци от кампанията и представители на Асоциация за развитие на София ще се срещнат със студентите от града и ще обсъдят техните мнения и предложения, ще се включат в „Европейския пикник” в парк „Бачково” и в хепънинга по повод 9 май - „Безгрижна Европа”. Благоевград за втора поредна година е домакин на Годишните музикални награди на БГ радио. В 21:00 ч. на глощад „Г. Измирлиев“ кампанията „София 2019 – на турне за идеи“ ще стане част от големия концерт на най-добрите български музиканти.
Кметовете на София, Кюстендил и Благоевград - Йорданка Фандъкова, Петър Паунов и Атанас Камбитов ще подкрепят кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 г. и ще връчат от сцената на площада наградата на БГ радио за културно събитие на годината.

Програмата на „София 2019 – на турне за идеи“ ще продължи по следния график:

12 май – в 11:00 ч. екипът на турнето и част от музикантите от джаз формация „София“ ще поздравят посетителите на пазар „Димитър Петков”. Там ще се обсъждат и препоръки и идеи за кандидатурата на града. Към 12:00 ч. същия ден кампанията ще се пренесе на метростанция Люлин на бул. „Царица Йоана” 72, а около 14:00 ч. – на бул. „Монте Видео” пред НБУ. Към 15:00 ч. ще бъдат посетени и университеските кампуси в
„Студентски град”. Обиколката ще приключи в квартал Младост 4 в Бизнес парк София към 16:00 ч.

13 май – кампанията „София 2019 – на турне за идеи“ ще се включи в откриването на инициативата „Младежта в движение“ в градинката на Народния театър до пл. „Батенберг”. Началният час е 11.00. На същата дата в 13:00 ч. микробусът ще премине през пазар Дружба 1, където ще го очаква Софийският духов оркестър. В 14:30 ч. ще бъде на метростанция Надежда на бул. „Ломско шосе” 2, където джаз формация „София“ ще
изпълни още един музикален поздрав.

На 15 май кампанията ще обиколи Кюстендил, а на 16 май ще гостува в Перник.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ