Карта разкрива какво се цени най-много в различните държави

Карта разкрива какво се цени най-много в различните държави

Карта разкрива какво се цени най-много в различните държави

Карта, базирана на изследване на инициативата OECD Better Life, разкрива основните приоритети на почти всяка държава по света, пише Independent.

От 2011 година насам на въпроса на OECD – "Какво цените най-много в живота?" – са отговорили 60 000 души от 180 страни.

Резултатът, носещ името Better Life Index, има за цел да позволи сравненията между благосъстоянието на различните нации в следните 11 сфери, идентифицирани от OECD като жизненоважни: сигурност, подслон, работа, приходи, баланс между личен и професионален живот, удовлетворение от живота, здраве, образование, управление, общност, околна среда.

Отговорите на анкетираните сайтът MoveHub.com превръща в карта, която показва най-големият приоритет на всяка нация.

За гражданите на Швеция, Великобритания, Германия, Финландия, Полша и България, оказва се, най-важно е удовлетворението от живота, а здравето е най-важно за руснаци, норвежци, исландци, французи и австрийци.

Кипър пък е единствената европейска страна, където хората са посочили като свой приоритет баланса между личния и професионалния живот. Украинци и албанци са изтъкнали приходите.

В Северна Америка ценностите ясно се различават – канадците приоритизират здравето, американците – удовлетворението от живота, а мексиканците – образованието.

За да добиете впечатление за останалите държави по света, разгледайте следните карти:

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ